За лъжите във връзката

2012-04-28 17:41:00
За лъжите във връзката
Снимка: sxc.hu

Лъжите често присъстват във взаимоотношенията ни с нашите познати. Въпреки че в повечето случаи те са малки и невинни, нерядко се случва да изричаме големи лъжи дори пред най-близките ни хора, сред които е и нашата половинка.

 

Причините за скриването на истината могат да бъдат най-различни – от страх да не обидим или засегнем някого до опит да избегнем яростен скандал или пък цялостно прекратяване на взаимоотношенията. Колкото по-често лъжите присъстват в романтичната връзка, толкова повече те заплашват да я разрушат.

 

Питали ли сте се някога, защо лъжете партньора/партньорката си? Може би му/й нямате достатъчно доверие? Може би смятате, че скриването на истината е по-безболезнено за него/нея? Може би сте прекрачили границата на разумното поведение и се страхувате, че това може да сложи край на връзката ви? Какъвто и да е случаят, лъжата определено не е най-доброто решение.

 

 

Връзка, крепена на неискреност, не би могла да издържи твърде дълго. Рано или късно напрежението във взаимоотношенията, породено от лъжите, ескалира и води до разпад на романтичната връзка.

 

Ето защо първото, което трябва да направите, когато отново ви се прииска да излъжете половинката си, е да си зададете въпроса: „Заслужава ли си да го направя?”. Помислете си и от кое би го/я заболяло повече – да научи истината на момента или пък да я разбере след време, когато ще осъзнае, че е бил/а излъган/а от вас?

 

Не е необходимо винаги да сте напълно искрени. Можете например да похвалите кулинарните му/й умения, въпреки че определено не бихте хапнали повторно ястието, което той/тя ви е сготвил. Става ли въпрос за нещо по-сериозно, обаче, хубаво е да не криете истината, тъй като това вероятно ще навреди на връзката ви. Може и да не е веднага, но след време ще съжалявате за изречените лъжи, а тогава е възможно да е твърде късно да ги поправите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lycina
преди 12 години

За съжаление лъжите се случват много често в една връзка и това доказва,че тя не е истинска...

jghgh
преди 12 години

абе и за кулинарните умения не трябва да се лъже.:) иначе аз за себе си знам - искреност и само искреност!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия